Historie

Jan en Steffen Löwenthal bundelen hun krachten

Het begon allemaal in 1970, waar de basis werd gelegd door Jan Löwenthal en de eerste kennismaking met de tandtechniek. Jan startte zijn opleiding bij een groot gerenommeerd laboratorium in Arnhem en rondde zijn opleiding af in 1975 (IVT) . Een  periode waarin kennis gemaakt werd met het beroep én de motivatie voor wat later uit zou groeien tot Löwenthal Tandtechniek. Vandaag de dag biedt het een volwaardig laboratorium op het gebied van tandtechniek, alle mogelijkheden en producten voor een mooi gebit.

Jan  Löwenthal 

Jan Löwenthal is een specialist binnen kleinschaligheid. Hij heeft heel wat mensen een glimlach bezorgd. Al waren de technieken in de begintijd niet te vergelijken met die van nu, Jan zet zich volledig in voor het vervaardigen van duurzame producten. Met name kroon- en brugwerk, later ook op implantaten, is hem op het lijf geschreven. Wat hij ook maakt, alles staat in het belang van samenspel tussen esthetiek en functionaliteit.

Steffen Löwenthal

Als zoon van deze enthousiaste tandtechnicus begon Steffen Löwenthal na een jaar studeren in Canada, zijn opleiding voor Tandtechnicus in Brussel. Hij rondde zijn studie voor Tandtechnicus 4 jaar later af en vervolgde zijn opleiding aan de Bedrijfshoge School met de opleiding Ondernemersmanagement die hij 2 jaar later met succes afrondde. De eerste werkervaring werd door Steffen opgedaan bij enkele gerenommeerde laboratoria in Nederland en België. Daar ontwikkelde hij zich als specialist in het prothesewerk. Ondanks deze voor hem uitdagende functies voelde hij dat hij meer wilde. Tandtechniek betekende meer voor hem dan hij had verwacht. Verantwoordelijkheid, ambitie, inzet en creativiteit vormden tezamen een drijfveer naar de grote stap.

In 1993 werd na jarenlange ervaring het laboratorium in Dommelen gestart, na een kleine verbouwing startte Jan aan huis het bedrijf. Daarmee was Löwenthal Tandtechniek een feit.

Met de filosofie van een specialist binnen kleinschaligheid werd er vol enthousiasme gewerkt, totdat zich in 2001 de gelegenheid voordeed een bedrijf over te nemen. Daarmee verhuisde het laboratorium onder de naam Löwenthal Tandtechniek naar de Achterdijk 5 in Helmond en vanaf 2014 is Löwenthal Tandtechniek gevestigd aan de P.Czn. Hooftlaan 2, 4e etage in Eindhoven. Inspelend op zowel de behoefte van Löwenthal Tandtechniek als een aantal tandartsen is er in de bovenverdieping een volwaardig laboratorium ingericht. Met de komst van Löwenthal Tandtechniek in Eindhoven is er een nauwere samenwerking ontstaan, efficiënt door korte lijnen en communicatie wat bijdraagt aan een perfecte service voor de patiënt.

Door het samenvloeien van twee generaties met 40 jaar ervaring en actuele kennis wordt bij Löwenthal Tandtechniek een kwalitatief hoogwaardig Nederlands product gemaakt.

Onder de naam Löwenthal Tandtechniek verwachten Jan en Steffen dat zij nog veel op hun pad zullen krijgen. Er is veel aan het veranderen in de tandtechniek. Productiemethoden wijzigen, het oude wasmes wordt ingeruild voor de computermuis. Er komen steeds meer nieuwe materialen op de markt. De aangeleverde gebitsafdrukken komen nu gescand via het internet. De functie binnen het tandheelkundig team wijzigt.

De ontwikkelingen in de digitale techniek ontwikkelt zich in rap tempo en het digitaal scannen en 3D-printen zal in de komende jaren het traditionele technische werk overnemen. Wat blijft is de expertise van de professionele tandtechnicus. De functie van tandtechnicus wordt dan steeds meer adviseur in tandtechnische producten en coach voor de tandarts en patiënt aan de stoel. De tandtechnicus zal meer en meer medebehandelaar en tandtechnisch adviseur worden.

Een uitdaging? Voor Löwenthal Tandtechniek een logische keuze!